top of page

Netwerken voor beginners: Karo breidt haar netwerk uit


Een netwerk... (neeen, geen wifi-netwerk). Vele mensen vergeten vaak het belang van een uitgebreid netwerk. Maar ik niet hoor! Mijn studie heeft mij de kracht van een netwerk laten zien. Ik neem je mee in een stukje van mijn 'netwerk-uitbreidingsverhaal'. Op naar Antwerpen en Brussel, naar mijn twee eerste netwerkevenementen: Arts.inc & The Communication Summit.




BeCreative Belgium - ARTS.INC

Woensdag 24 november 2021 - 19u

Hun beschrijving: "Als je erover denkt een bedrijf te starten in de creatieve wereld is dit je kans. Of je nu vormgever, videograaf, modeontwerper... of gewoon creatief bent? Wij brengen verschillende mensen uit de creatieve sector samen om te praten over alles omtrent creatie. Hoe start ik? Hoeveel vraag ik per uur? Bij wie kan ik terecht voor hulp? Op elke vraag die jij hebt ligt bij ons een antwoord klaar. Na dit evenement ben je klaar je vleugels uit te slaan als een creatief talent. Want wij geloven dat je er zonder twijfel al één bent."


What's in it for me and you?

Ben ik het aan het overwegen een bedrijf te starten in de creatieve wereld? Momenteel niet, but you never know wat de toekomst brengt! Ben ik een vormgever of creatief? Ja, eigelijk wel een beetje. Ben ik vooral iemand met interesse in de creatieve sector? Helemaal, zeker weten, oh hell yes!


Dit evenement was echt de moeite. Super spontane presentator met een leuke portie humor, een heel jeugdige maar toch professionele sfeer, boeiende profielen en experts uit de sector en vooral tal van jong volk met veel potentieel. Zo kwamen er o.a. gastsprekers als Christophe Van den Branden (Creative & Marketing Manager · Tomorrowland) en Isabel Van den Broeck (Managing director · Creative Belgium).


Deze laatste inspireerde me zo hard dat ik het boek: The Book 2021 van Creative Belgium kocht. Hierin staan de meest inspirerende voorbeelden van geslaagde creatieve campagnes uit 2021. Vele van deze campagnes wonnen een Effie Award! (Dat zullen Els Sambaer en Greet Wachters graag horen) ;-)


DE Communication Summit - MediaSpecs

Dinsdag 23 november 2021 - 17u

Thema - Communication Summit 2021

Een van de basisregels in de journalistiek heeft het over het objectief rapporteren van feiten. Maar hoe objectief kan dit eigenlijk zijn? Zijn journalisten bewust (of niet) op zoek naar sensatie vanwege de zoektocht naar een groter publiek? Proberen journalisten actief zaken te beïnvloeden en dus soms een juridische of gerechtelijke procedure om te buigen?




Meningen zijn er in vele vormen. Recente verklaringen over "journalisten die openlijk hun eigen mening moeten verkondigen" en/of "die actief moeten deelnemen aan publieke debatten" maken het leven van communicatiespecialisten (of in spé) behoorlijk zuur. Je hoort het, we houden ons dus best vast aan de takken van de bomen ;-)


Striptekenen is altijd een specifieke manier geweest om binnen en buiten de media te communiceren. Het bespotten van mensen, situaties en gebeurtenissen, wordt over het algemeen goed aanvaard door het brede publiek. Door het formaat (striptekening) is het vanaf het eerste gezicht duidelijk dat de kijker op het punt staat een persoonlijke mening, kritiek of een satire over een actuele (ernstige) kwestie te zien.


What's in it for me and you?

Eerlijk? Dit was naar mijn mening een vrij formeel en stijf event. Ik snap wat je hier komt doen als 40-jarige carrièrevrouw. Als student van net 20 jaar voelde ik mij een beetje op de verkeerde plaats. Dit was anders bij het evenement van Arts Inc en Creative Belgium. Maaaar... Dat maakt niet dat de Communication Summit niet boeiend was. Van Sammy Mahdi (Staatssecretaris voor Asiel & Migratie) tot Linda De Win (voormalige Belgische journaliste van de VRT-nieuwsdienst). Dit was mijn allereerste netwerkevent ooit. En dat met 'classy' catering en grote namen in de wereld van communicatie. Om dit samen met mijn mede-studenten (lees: vrienden) te doen was een unieke en leerrijke ervaring die ik niet zou willen missen!



D8E14572-A98D-4533-9DB4-BE2476955C0E.jpeg

Hi, thanks for stopping by!

Ik schrijf over van alles en nog wat met steeds een knipoog naar mijn passie, communicatie in de brede zin van het woord. Van eigen ervaringen tot dingen die ik gewoon kwijt wil en met jullie wil delen!

Let the posts
come to you.

Thanks for submitting!

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Pinterest
bottom of page